2021-04-22 17:40:28• hírek • Erdélysport.hu

Ők lehetnek a Vidi védőjének ellenfelei az olimpián

foto: frf.ro
foto: frf.ro

Ennél könnyebb sorsolásban nem is reménykedhettek a románok.

Zürichben kisorsolták az idén nyárra halasztott olimpiai labdarúgó-torna csoportbeosztását. Románia a B csoportba került – a lehető legkönnyebbe.

Szokásos szerencséjének köszönhetően Mirel Radoi együttese július 22-én Hondarus ellen kezdheti meg szereplését, majd három nappal később Dél-Korea lesz a románok ellenfele, végül 28-án Új-Zéland ellen zárják a csoportkört. Amelyből az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

Azt ugyan még nem lehet tudni, ki alkotja majd Radoi keretét, ám a szövetségi kapitány már közzétett egy 61 nevet tartalmazó gigantikus névsort. Amelyen megtalálható a Mol Fehérvár szatmárnémeti védője, Adrian Rus neve is.

Az olimpiára 18 főt lehet majd nevezni. Három túlkoros játékostól eltekintve a többieknek 1997. január elseje után kellett születniük. A megnevezett játékosok közül 14 túlkoros: köztük a Sepsi védője, Florin Stefan és a Kolozsvári CFR szélsője, Alexandru Chipciu.

A bő keretben amúgy az összes erdélyi élvonalbeli klub képviselteti magát: Chipciu mellett Cristian Manea, Denis Ciobotariu és Valentin Costache is a CFR játékosa, míg Mihai Velisar és Ronaldo Deaconu a Gaz Metanban, Raul Oprut a Hermannstadtban, Adrian Petre pedig az UTA Aradban keresi kenyerét.

Íme az olimpia csoportbeosztása:

A csoport: Japán, Dél-Afrika, Mexikó, Franciaország
B csoport: Új-Zéland, Dél-Korea, Hondarus, Románia
C csoport: Egyiptom, Spanyolország, Argentína, Ausztrália
D csoport: Brazília, Németország, Elefántcsontpart, Szaúd-Arábia


További sporthírekért látogasson el az Erdélysport.hu-ra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: